čtvrtek 2. října 2008

Plán na jaro 2009 - Silvretta (Tyrolsko)

Silvretta - v říši snů
Silvretta – pohoří, o kterém jsme již asi všichni slyšeli. Krásné výstupy ve všudypřítomném vysokohorském prostředí. Výstupy na Piz Buin, Dreiländerspitze a Silvrettahorn patří mezi klasiku.

Odkaz na fotogalerii Plán na jaro 2009 - Silvretta (Tyrolsko)

Silvretta – pohoří, které je i u nás velmi známým Pojmem. Relativně snadné výstupy ve všudypřítomném vysokohorském prostředí. Výstupy na Piz Buin, Dreiländerspitze a Silvrettahorn patří mezi klasiku. Pohoří se nachází na hranici Rakouska se Švýcarskem. Je silně zaledněné a nabízejí túry snů pro všechny milovníky skialpinismu. Charaketristickým rysem ledovců je jejich plochost, což znamená i relativně menší rozbrázdění trhlinami. A bezpečí, o tom nám přece jde. Každopádně v přípravě nic nezanedbáme.

Plánování výletu
Ubytování plánuji na chatě Chamonna Tuoi. Nebude to sice takový komfort jako na Rudolfce, ale na pravou horskou klasiku jsme už snad i zapomněli. Cena za ubytování včetně polopenze je CHF 33.— (pro členy klubu Alpenverein).

1. den: doprava přes Rakousko a Německo do Tyrolska a dále do švýcarské horské vesničky Guarda v kantonu Graubünden.
2. den: nástup (3 – 4 hod) na chatu Chamanna Tuoi (2.250 m), Poznání okolí.
3. – 5. den: Možno volit mezi kopci Piz Buin (3.312 m), Dreiländerspitze (3.197 m) a Hintere Jamjochspitze (3.156 m) pošlu ještě další.
V neděli po poslední kratší túře sjezd na parkoviště do Guardy, odjezd do ČR. Noční návrat domů.
Termín: od poloviny března do poloviny dubna.
Pokud by měl někdo zájem se zúčastnit, kontaktujte mne. Co vím, tak zatím přislíbili účast tradiční parťáci Petr N. (Profesor) a Marek B. (Maroš).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš čas věnovaný článku a za váš komentář. Všechny věcné připomínky, doplnění či otázky k danému článku rád zveřejním. Osobní vzkazy autorovi nebo jiné příspěvky bez informační hodnoty pro ostatní čtenáře budou z komentářů odstraněny, uvítám je však na adrese raska.roman@gmail.com.

© Roman Raška 2007, všechna práva vyhrazena.